top of page
bgImage

Interim Management, 

Training, 

Coaching

Interim Management

Beschikbaar voor part time of full time interim management posities in profit- en not for profit sector. Resultaat gerichte people manager

Training

Professionele trainer voor elke groepsgrootte. Passie voor persoonlijke effectiviteit- en leiderschapstrainingen, vaardigheden en persoonlijk leiderschap.

Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerd en geregistreerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en vertrouwenspersoon integriteit. 

Beschikbaar voor contract werkzaamheden en voorlichting

Coaching

Coaching met empathie en met respect voor de individuele coachingsvraag. In het algemeen is een coachingstraject 6-8 gesprekken met soms wat ‘huiswerk’.

Interim Management

Door mijn brede ervaring in meerdere sectoren, ben ik in staat om interim management opdrachten te vervullen op senior management niveau, vooral in situaties waarin snel gehandeld moet worden.

Ik vind werken in vol-continu organisaties (ziekenhuis, internationaal management) interessant maar doe ook opdrachten bij de (semi) overheid en de welzijns- en culturele sector.

In de afgelopen jaren heb ik opdrachten gedaan bij plotselinge uitval van een senior manager, zwangerschapsvervanging op management niveau en invulling ter overbrugging van een wervingsprocedure. Ik spring ook in bij burn-out van managers en neem dan meteen in de opdracht mee wat er in het werk geherstructureerd kan worden voor een goede reintegratie van de manager. 

Tr​aining

Leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling trainingen zijn mijn specialiteit. Het liefst maak ik 2- tot 3-daagse trainingen op maat voor een groep of een team. Daar hoort dan ook altijd een actieplan en een terugkomdag bij. In trainingen voor (aankomend) managers vind ik het prettig om met een aantal modellen en testen te werken die voor mij hun kracht en universaliteit hebben bewezen. Belbin is er daar één van.

Daarnaast heb ik een aantal workshops die ik in één dagdeel (ook ‘s avonds of in een weekend als dat nodig is) geef. Dit zijn foundation workshops die eigenlijk voor iedereen, werknemer/manager/vrijwilliger goed zijn om met enige regelmatig bij te wonen om weer even te her-ijken. Voor die workshops verwijs ik je naar het kopje ‘workshops/trainingen’.

Coaching

Mijn visie op coaching is dat de coachee zelf de opdracht formuleert – remedial coaching is dus niet iets wat ik doe. Ik coach met empathie maar wel resultaatgericht. Een typisch coachingstraject bestaat uit een intake en 6-8 gesprekken van 45-60 minuten. Daarnaast zijn er bij het traject passende opdrachten en kan de coachee gedurende het traject via Whatsapp en e mail contact houden en extra ondersteuning vragen.

bgImage

LOOPBAAN COACHING 


Ik coach clienten die hun loopbaan tegen het licht willen houden of een verandering in hun loopbaan overwegen. Ik gebruik daarbij  opdrachten en prompts die hun waarde bewezen hebben en ik bied altijd een traject op maat aan. Een loopbaan coaching traject wordt gekenmerkt door praten en doen! Ik begeleid de client tijdens het traject via Whatsapp, e mail, beeldbellen en (waar mogelijk) persoonlijke ontmoetingen. Mijn netwerk is voor hen beschikbaar. 

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

Ik ben gecertificeerd en geaccrediteerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en doe dit werk bij voorkeur als extern vertrouwenspersoon. 

Daarnaast geef ik voorlichting over een veilig werkklimaat en adviseer besturen en management teams

Vertrouwenspersoon integriteit

Elke organisatie/bedrijf met meer dan 50 medewerkers moet een actief integriteitsbeleid voeren. Ik adviseer over het opstellen en uitvoeren van regelingen. Daarnaast werk ik als extern vertrouwenspersoon integriteit en ondersteun in zaken waar een vermoeden of bewijs is van fraude en andere misstanden. 

Voorlichting en activering

Voorkomen is beter dan genezen! 


Ik verzorg inspiratiesessies over het werk van de vertrouwenspersoon, de Klokkenluidersregeling en het belang van transparantie en vertrouwen in organisaties. 

Ik ben verbonden aan de NOV


Carin

Carin is een senior manager, trainer, facilitator en coach.

In elke opdracht en met elk team werkt ze samen op een manier die bij het team, de opdracht en de vraag past. 

Ze komt haar afspraken na, gelooft heilig in de kracht van kwetsbaarheid en heeft al jong geleerd dat humor een universele taal is (en een geweldig coping mechanisme).

Carin heeft een passie voor mensen en is een onverbeterlijke wereld verbeteraar.  

Trainingen


Voor alle trainingen en workshops geldt dat ze zowel gegeven kunnen worden voor vrijwilligers als voor beroepskrachten. ​


De meeste trainingen kunnen ook online gegeven worden. 


Neem contact op voor meer informatie:


info@carinconsulting.org*Deze training kan ook als een hele dag gegeven worden; in dat geval wordt er dieper ingegaan op de theorie en de casuïstiek

Lastige gesprekken kliniek (3.5 uur inclusief korte pauze)*

Iedereen kan wel wat hulp gebruiken om die ene collega te vertellen dat haar luide telefoongesprekken met haar kinderen storend zijn, of om tegen de volwassen kinderen te zeggen dat je eigenlijk liever niet ingezet wordt als oppas voor twee vaste dagen per week. Of….. (vul maar in).

In deze training leer je de basis van effectieve gesprekstechnieken, met een focus op de lastige gesprekken. We ontdekken waarom bepaalde gesprekken voor de één lastig zijn maar voor de ander niet en omgekeerd.

En we leren hoe we dat lastige gesprek kunnen aangaan en er met een voldaan gevoel en een intacte relatie uitkomen.

*Deze training kan ook als een hele dag gegeven worden; in dat geval wordt er dieper ingegaan op de theorie en de casuïstiek

Time Management 

(3 uur inclusief korte pauze)

Time management gaat niet over meer doen in minder tijd (want dat geeft juist stress), maar om de juiste dingen doen in de tijd die je hebt. Wat is time management precies?

We behandelen het verschil tussen belangrijk en urgent, hoe prioriteiten te stellen, je agenda te beheren en te plannen voor het onverwachte. Ook schenken we aandacht aan e mails en online onruststokers.


De deelnemers krijgen praktische tips om bewuster met hun tijd om te gaan. Een aanrader voor iedereen!

Leren presenteren 

(3 uur inclusief korte pauze)

Hoe zet je een goede presentatie in elkaar en hoe zorg je dat je boodschap en informatie goed overkomen? In dit dagdeel leren deelnemers de do’s en don’ts ​van een effectieve presentatie, omgaan met groepsdynamiek en gaan concreet aan de slag.

Omgaan met verbale agressie

 (3,5 uur inclusief korte pauze)

Het lijkt wel of verbale agressie steeds vaker voorkomt en vaak schrikken we erg als het gebeurt en verwijten we onszelf later dat we niet op de juiste manier gereageerd hebben.

Maar wat is verbale agressie eigenlijk, hoe ontstaat het en hoe roep je het op tijd een halt toe?

Tijdens dit dagdeel leer je de-escalerend op te treden en grenzen te stellen. 

Grenzen stellen 

(3,5 uur inclusief korte pauze)

Grenzen stellen is belangrijk, voor jezelf én voor de ander. Als je je grenzen duidelijk en respectvol kunt stellen, houd je de onderlinge relatie op een goede en gezonde manier in stand zonder dat dat ten koste gaat van jezelf.


Grenzen stellen is voor iedereen soms moeilijk!

Tijdens dit dagdeel leer je

  • Waarom je in sommige situaties je grenzen wel stelt en in andere niet
  •  Op tijd bij jezelf te herkennen wanneer een grens wordt overschreden
  • Je grenzen op een gezonde manier te bewaken

Kernkwaliteiten 

(3,5 uur inclusief korte pauze)

Een workshop die eigenlijk voor iedereen interessant is. Deelnemers leren hun kernkwaliteiten te ontdekken ('welke kwaliteit hoort écht bij jou?’) en hoe deze kwaliteit effectief in te zetten. Werken vanuit je kracht dus!


Maar welke valkuilen zijn er en wat te doen om hier niet in te vallen? Bijvoorbeeld: als je oog voor detail hebt (kwaliteit), hoe voorkom je dan dat je doorschiet in pietluttig gedrag (valkuil)? En waarom ergeren wij ons soms zo aan het gedrag van een ander? Door inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dat van een ander, leer je je kernkwaliteiten goed en uitgebalanceerd in te zetten.

bgImage

Tarieven

Voor de workshops/trainingen die op deze website genoemd staan, geldt een vast tarief van 650 euro exclusief BTW en reiskosten (inclusief voorbereiding)

Voor maatwerk trainingen gelden andere tarieven, die o.a. afhangen van de inhoud van de training, de groepsgrootte en de duur van de training. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een vrijblijvend offerte. 

Voor coaching hanteer ik een marktconform tarief. Neem contact op voor meer informatie!

bottom of page